onsdag 13. juli 2011

Servise.


Dette er det eldste serviset jeg har. Det har jeg arvet fra min farmor som var født 6. desember 1915 og som jobbet som hushjelp i Stavanger før hun giftet seg. Disse koppene ble bare brukt ved svært sjeldne anledninger.



Hekkledukene er laget av farmor Hildur Therese som eide dissse nydelige koppene.



Jeg vet ikke når dette er kjøpt, men Stavangerflint AS ble stiftet 28. oktober 1946 (kanskje står 54 for produksjonsåret). 





De fine koppene med eføy på har jeg fått av min mormor som heter Laila Leonore og var 
 født 6. desember 1918. Hun brukte dem når hun skulle servere sjokkolade (kakao), men egentlig er det tekopper. Mønsteret er nydelig og sommerlig og heter Ivy Leaf-8143 og finnes på




Detter er et sevise som mamma har samlet til meg. Jeg fikk en kopp i året fra jeg var 11 til 22 år. Det kommer fra "Firkløveren" og har forskjellige motiv fra H.C. Andresens eventyr. Det finnes 12 sett, men jeg har bare 11. I tilleg har jeg et kakefat, kaffemugge og fløtesett :-)

Piken med tennstikkene.






Et par mer moderne servise til hverdagsbruk :-))






tirsdag 12. juli 2011

Visdomsord















Grøtavær, vår og sommer.






















Grøtavær er lite et lokalsamfunn ytterst på Grytøya. Her bor det ca. 100 personer. Grøtavær ligger mot nord, men vernes fra storhavet av øyer med hvite sandstrender. Stedet var tidligere et ikke ubetydelig fiskevær, men strukturendringer og sentralisering, særlig i 1970- og 80-årene, førte imidlertid til fraflytting og reduserte fiskeleveranser. Idag preges næringsveien av jordbruk (i hovedsak sauedrift i kombinasjon), reiseliv, butikkdrift, leirskole samt en rekke hjemmebaserte bedrifter. Det finnes enda noen sjarker som driver fiske fra Grøtavær. I tillegg dagplendler en rekke av innbyggerne til arbeid i kommunesenteret Harstad.
(Kilde Wikipedia)

Oppussing av kjøkken.



Slik så kjøkkenet ut da vi overtok sommerhuset. Jeg ville ha det lysere og ønsket meg et kjøkkenbord.




Med litt hvit og gråmaling, en ny benkeplate, svigermors gamle kjøkkenbord og bestemors gamle spisestuestoler (som skal males hvit i løpet av sommeren) ble det slik.





Mamma har heklet fine grytekluter som bare henger til pynt :-)

Sommerhuset


Vi hadde en stund vært ute etter hyttetomt eller ferdig hytte. Flere alternativer ble vurdert før vi i november kom over et hus på Nord-Rollnes som var til salgs. Det ligger fint til, med gode muligheter for aktivitet både på sjø og land. Et innholdsrikt hus som kunne tas i bruk med det samme. Med seks soverom er det god plass til familie og venner. Perfekt :-) 


 Pinsehelga kom med sommer til Nord Norge og vi kosa oss i godværet.

 Gamle, flotte naust.






Gode muligheter for bading og padling fra stranda rett nedenfor huset.